Besökare

måndag 3 mars 2014

Kladdkaka

Om det är något jag verkligen älskar till fika så är det kladdkaka!
Den ska vara krämig men gärna lite hård på ytan. Den får gärna ha en ordentlig chokladsmak och det är helt okej att ha i lite kaffe för smakens skull.

Här kommer ett nytt recept för mig som jag testade på ungdomsgården i fredags.


Kladdkaka

Ingredienser:
100 g Svenska smör
2 1/2 dl strösocker
2 st ägg
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker

Garnering: Florsocker
Till servering: Grädde eller vaniljglass

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad (gärna med kokos) form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker och servera med grädde eller glass.

Smaklig fikastund!
//Kristina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar