Jag vill göra lite reklam för denna goda banankaka som jag och Agnes gjorde idag.
Receptet kommer från Leila som jag tycker har många goda och enkla recept.
Färdig på: 40 minuter
Ingredienser:
1 dl strösocker
2 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 st mogna bananer
2 st ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk malen kanel
0.5 tsk malen ingefära
50 g valnötter
smör och ströbröd till formen
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.
3. Mixa bananerna och blanda dem i smeten, tillsätt äggen.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
5. Fyll en smord och bröad (24 cm i diameter) kakform med löstagbara kanter.
6. Grädda kakan mitt i ugnen, i cirka 30 minuter.
Mums mums...... vi blev mycket nöjda:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar